Új elnökhelyettes az Európai Szabadalmi Hivatal 4. Főigazgatóságának élén

2012. március 28-án választotta meg az Európai Szabadalmi Szervezet Igazgatótanácsa Željko Topić urat, a Horvát Köztársaság Állami Szellemi Tulajdon Hivatalának jelenlegi főigazgatóját az Európai Szabadalmi Hivatal (ESZH) 4. Főigazgatóságát vezető elnökhelyettesévé.

A régiónkból elsőként ilyen magas tisztségre megválasztott új elnökhelyettes megbízatása ötéves időtartamra szól, működését pedig késlekedés nélkül, már 2012. április 1-jével megkezdi. Az ESZH 4. Főigazgatósága felel a több mint 6500 főt foglalkoztató nemzetközi szervezet személyzeti-humánpolitikai ügyeiért, valamit felelős az alaptevékenységeket támogató gazdasági és egyéb feladatok ellátásáért, így például szervezi a tolmácsolási-fordítási feladatok ellátását az ESZH három hivatalos nyelve tekintetében.

Željko Topić úr már eddig is hosszú és kiemelkedő életpályáját mondhat magáénak, amelynek legfrissebb magyar elismeréseként a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke, Dr. Bendzsel Miklós 2012. március 15-e alkalmából „Honoris Causa” Jedlik Ányos Díjat adott át.

2012/03/29